Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z cielęciny

Kotlety mielone z cielęciny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46362

Dodano:

Odsłon: 12391

Delikatne mięso cielęce zostało połączone z lekkim puchem.

Składniki

  • 300 g mielonej łopatki cielęcej
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała kajzerka
  • mleko do moczenia
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa.
    Następnie dodajemy drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i żółtko jajka. Dokładnie wyrabiamy, dodając odrobinę mleka z moczenia bułki.
    Białko jajka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
    Dodajemy ją do mięsa i delikatnie łączymy z mięsem.
    Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 stycznia 2018 Ooo..jaki pyszny i taki jakie kocham z cielęcinki..mniammm...pycha...tylko jak tak dalej będzie to musimy siebie szukać jak igły w stogu siana :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 stycznia 2018 No, no, taki kotlecik z groszkiem i marchewką jest pycha :)
Super delikatne mięso, mniami xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń