Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pęczakowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Muras ze Skierniewic
Pęczak opłucz, wsyp do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Seler naciowy oczyść, pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Pęczak i warzywa dokładnie wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nałóż porcje masy, formując małe, płaskie kotleciki. Piecz ok. 15 minut w temp. 200°C.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie