Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety schabowe z pieczrakmi

Kotlety schabowe z pieczrakmi

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 3479

SMACZNE, ŁADNIE WYGLĄDA NA TALERZU WIĘC ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DLA GOŚCI, KROJONE W PLASTERKI NA ZIMNO NADAJE SIĘ NA PRZYSTAWKĘ

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule drobno posiekać. wszystko usmażyć na patelni

  2. schab pokroić na porcje jak na kotlety, cienko ubić, doprawić solą i pieprzem

  3. żółtka i białka dać osobno. białka ubic na sztywna pianę. kotlety posmarować żółtkiem, na każdym położyć trochę pieczarek, złożyć na pół. jeszcze raz posmarować żółtkiem. obtoczyć w bułce tartej, na końcu w ubitym na sztywno białku

  4. smażyć z obydwu stron w dużej ilości gorącego tłuszczu

  5. podawać z ziemniakami lub smażonymi półksiężycami i surówką /u mnie w przepisach/ życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń