Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety siekane z kurczaka"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Składniki
Mięso posiekaj na drobne kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj ją do mięsa. Wsyp również posiekaną natkę i cebulę oraz pokrojone na drobne kawałki pieczarki. Dołóż starty ser żółty, dopraw solą i pieprzem, wbij jajka i dosyp mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Z wyrobionej masy uformuj kotlety, a następnie usmaż je na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu, często (i ostrożnie) przewracając, aż nabiorą ładnego, złocistego koloru.Źródło: Świat kobiety