Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z indyka ze szparagami

Kotlety z indyka ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka ze szparagami"

Składniki

  • 800 g piersi indyka
  • pęczek szparagów
  • czerwona papryka
  • opak. (150 g) kiełków na patelnię
  • łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. porcje po 290 kcal, : 45 minut.

  2. Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na plastry i lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Dodaj bulion i musztardę. Mięso duś ok. 5 minut.

  3. Szparagi umyj, obierz, odetnij końcówkę, gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Przekrój wzdłuż.

  4. Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w paski paprykę, dodaj do niej szparagi i kiełki. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp orzechami.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń