Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersy z pastą serowo – jajeczną

Krakersy z pastą serowo – jajeczną

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 566

Dodano:

Odsłon: 10957

Gwarantuje, że szybko zanikną z waszego stołu!

Składniki

  • opakowanie krakersów solonych
  • 4 jajka, ugotowane na twardo, starte na tarce o drobnych oczkach
  • 200g żółtego sera, startego na tarce o drobnych oczkach
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz, cukier
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • do dekoracji: kawałki czerwonej papryki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy jajka, ser, koperek, czosnek, przyprawy. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i dokładnie wszystko razem mieszamy. Masa powinna być dość gęsta.

  2. Na każdego krakersa wykładamy masę serowo – jajeczną, dekorujemy kawałeczkiem papryki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń