Do góry

Zupy Przepis na:

Krem selerowo-ziemniaczany.

Krem selerowo-ziemniaczany.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 7963

Dodano: 11.12.2017

Odsłon: 348

Krem wyszedł bardzo smaczny. Lubię takie eksperymenty w kuchni,serdecznie polecam:)

Składniki

  • Seler korzeniowy duży
  • marchew 2 szt.
  • Pietruszka
  • cebula 2 małe
  • cykoria 1 szt
  • ziemniaki 4 duże
  • kiełbasa śląska 15 dkg
  • łyzka płaska masła lub innego tłuszczu
  • jogurt naturalny 180g
  • lubczyk suszony łyżka
  • pieprz,sól
  • pomidorki koktailowe 4 szt
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę podsmażyć z cebulą dodać do gotujących się warzyw.

    Warzywa obrać ,pokroić w grubszą kostkę,zalać wodą i gotować 15min.
    Zblendować,jeśli krem jest za gęsty dolać wody i zagotować.Doprawić do smaku pieprzem ,solą i lubczykiem.
    Dodać jogurt ,zamieszać zagotować i zajadać.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń