Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kukurydzy, podany z pieczywem czosnkowym

Krem z kukurydzy, podany z pieczywem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1571

Dodano:

Odsłon: 6009

Pyszny słodki krem podany z pieczywem czosnkowym

Składniki

  • 2 puszki kukurydzy, 2 marchewki
  • 1 pietruszka, 1 cebula
  • 4 ziemniaki, 1 kostka rosołowa
  • 1,5 litra wody,(można użyć bulionu)
  • chleb tostowy ,masło
  • czosnek, cebulka dymka, sól, pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę i ziemniaki kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą/bulionem. Gdy zaczną się gotować, doprawiamy kostką i pieprzem. Po około 10 minutach dodajemy odcedzoną kukurydzę i gotujemy kolejne 10 minut. Zupę miksujemy na krem. Masło czosnkowe: masło wyciągamy z lodówki by zmiękło. Kilka ząbków czosnku wyciskamy przez praskę. Cebulę dymkę - zieloną część - bardzo drobno siekamy. Czosnek i cebulkę dodajemy do masła, doprawiamy solą i pieprzem - wszystko dokładnie "gnieciemy" - użyłam ubijaka do ziemniaków Kromki chleba tostowego kroimy w trójkąty, smarujemy masłem i pieczemy w piekarniku - ok 10 minut w 200stopniach. Gotowy krem podajemy z grzankami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kryska 03 kwietnia 2013 bardzo lubie kukurydze a taka zupka..... juz czuje jej smak.pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 01 kwietnia 2013 bardzo fajna aromatyczna i ładnie podana zupka, 6ka ode mnie, bo uwielbiam kukurydzę i zupkę na pewno wypróbuję, tylko jeszcze chwilkę poczekam na świeżą w kolbach, pozdrawiam ! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń