Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam je piec.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 168
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 168
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Stopniowo dolewamy do utartych żółtek i dokładnie mieszamy.
Pozostałe mleko zagotowujemy ze szklanką cukru. Zmniejszamy ogień i wlewamy rozprowadzoną masę. Dokładnie rozcieramy i gotujemy aż nabierze konsystencji budyniu. Studzimy.
Miękkie masło miksujemy. Stopniowo dodajemy zimny krem i szklankę wiórków kokosowych. Na dno blaszki wykładamy herbatniki, następnie prawie połowę kremu i kolejną warstwę herbatników. Z pozostałego kremu odkładamy 2-3 łyżki a resztę rozsmarowujemy na herbatnikach.Przykrywamy pozostałymi ciastkami. Na wierzch rozprowadzamy cienką wastwę kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Jemy, życzę smacznego.;))