Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z żółtym serem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy. Zimne ziemniaki obieramy, mielimy w maszynce do mięsa albo przeciskamy przez praskę.
Dodajemy jajka, sól i pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej, dwie łyżki bułki tartej i dwie łyżki tartego żółtego sera. Wyrabiamy na gładką, jednolitą masę.
Formujemy krokieciki, lekko spłaszczamy, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, wymieszanej z pozostałym żółtym serem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej porcji: około 2,40 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 360 kcal. Białko: 27 g, Tłuszcz: 25 g, Węglowodany: 37 gŹródło: Rewia