Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik w śmietanie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22634
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22634
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Udka królika umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W brytfance rozgrzej olej, włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron, mieszając.
Do mięsa dołóż cebulę, ziemniaki, listki laurowe oraz ziarenka ziela i pieprzu. Smaż razem jeszcze chwilę. Następnie podlej winem i 2 szklankami wody.
Wsyp bulion. Przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Pod koniec dolej śmietanę i ponownie przypraw. Posiekaj rozmaryn i posyp danie.Źródło: Naj