Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skład ciasta wchodzą otręby, więc można śmiało zajadać, bez wyrzutów sumienia :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 363
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 363
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Składniki
Masło należy lekko podgrzać, najlepiej w mikrofalówce. Ma być miękkie, ale nie płynne. Do masła wsypać przesiane mąki z proszkiem, cukier dołożyć śmietanę i otręby. Zagnieść ciasto, owinąć je w folię i umieścić w zamrażarce na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, Oderwać z niego małą część, którą zamrażamy. Ciasto rozwałkować, nakłuć widelcem, poukładać na nim śliwki. Na wierzch zetrzeć zamrożony kawałek ciasta. Piec 40 minut w 160* Smacznego