Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z kaszy jaglanej wg Ewy Wachowicz

Krupnik z kaszy jaglanej wg Ewy Wachowicz

Autor: asia67

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 2752

Dodano: 21.04.2017

Odsłon: 6325

bardzo smaczna, lekka zupka z wykorzystaniem kaszy jaglanej, która jest produktem o wielu zaletach i trzeba ja spożywać jak najczęściej

Składniki

  • marchew 1 duża lub 2 mniejsze szt
  • kawałek selera
  • cebula
  • kapusta pekińska 1/2 małej szt
  • masło 1 łyżka
  • bulion
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • kasza jaglana ok 5-6 łyżek
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. marchew i selera pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, rozgrzać masło, wrzucić warzywa, smażyć chwilę, aż się zeszklą, zalać bulionem, posolić, gotować na półtwardo,
    2. kaszę jaglaną zalać gorącą wodą, wylać na sitko, czynność powtórzyć (ja tak robię, żeby kasza nie była gorzka), wrzucić kaszę do gotujących się warzyw,
    3. kapustę poszatkować, dołożyć do zupy na 5-6 min przed końcem gotowania, dodać pokrojoną natkę, doprawić solą i pieprzem





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń