Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe kuleczki z migdałami to pomysł na pyszny dodatek do kawy. Przygotowanie nie wymaga dużo pracy a efekt miło zaskakuje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Połączyć z mlekiem w proszku, przykryć i ostudzić.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie ucierając dodawać stopniowo zimny kokos i likier. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Z masy formować kuleczki i wkładać po 1 migdale.
Uformować kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.