Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kolejny eksperyment w kuchni, są smaczne i ładnie wyglądają na talerzu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Wykonanie sosu pietruszkowego: Masło rozpuścić na patelni, dodać kostkę rosołową, paprykę mieloną i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko rozbełtane z mąką, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i odstawić w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wykonanie kulek ziemniaczanych: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku i odstawić. Pieczarki, paprykę, cebulę, czosnek oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu po czym odsączyć i odstawić do wystudzenia. Następnie dodać starty ser, ziemniaki z marchewką i pietruszką, wbić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę przyprawić do smaku, dobrze wymieszać. Formować na dłoni małe kulki i smażyć na głębokim tłuszczu bardzo powoli co chwilę przewracając by nie były w środku surowe. Podawać z przygotowanym sosem pietruszkowym.