Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak lekko miętowy

Kurczak lekko miętowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 13856

pieczony kurczak z nutką miętowej świeżości..

Składniki

  • cześci kurczaka, udka, podudzia, skrzydełka, wg uznania
  • listki mięty, kilka sztuk
  • mięta suszona, całą torebkę
  • oregano, czosnek ok 3 ząbki, papryka ostra , sól,, wg. uznania,
  • olej, 3 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Części kurczaka myjemy wkładamy do miski, posypujemy miętą suszoną, przyprawami, dodajemy olej, na koniec poszatkowane listki mięty, Wszystko mieszamy odkładamy do lodówki na kilka godzin.

  2. Pieczemy w piekarniku ok. 180''C, ok 45 min.

  3. Smacznego..:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 25 stycznia 2010 Bardzo smacznie wyglada i ten dodatek mięty,warto sprawdzic jak smakuje.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 24 stycznia 2010 Wariacji na temat kurczaka nigdy dość - dodałam do ulubionych. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 stycznia 2010 jakie to apetyczne , bardzo jestem ciekawa efektu, wypróbuję na pewno:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 stycznia 2010 Ciekawe to połączenie mięty z kurczakiem, wygląda pysznie. Do ulubionych i oczywiście wypróbowania ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń