Do góry

Dania główne Przepis na:

KURCZAK PO CHIŃSKU

KURCZAK PO CHIŃSKU

Autor: wika11

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 47

Dodano: 16.02.2010

Odsłon: 1859

SMACZNE DANIE DLA KAŻDEGO

Składniki

  • filet z kurczaka, 2 POJEDYNCZE
  • ryż, 4 WORECZKI
  • MIESZANKA CHIŃSKA (MROŻONA), 1 OPAKOWANIE
  • BROKUŁY (MROŻONE), 10 RÓŻYCZEK
  • KALAFIOR (MROŻONY), 10 RÓŻYCZEK
  • MARCHEW PLASTERKI (MROŻONA), WEDLE UZNANIA
  • pieczarki, 0.30-0.40 KG
  • PRZYPRAWA DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR, 1-2 OPAKOWANIA
  • sos sojowy, 1-2 ŁYŻKI
  • przyprawa magi, 1-2 ŁYŻKI
  • kostka rosołowa, 1 SZT.
  • olej, 1-2 ŁYŻKI
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. RYŻ UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU DODAJĄC DO WODY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ. FILETA MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ, WYKŁADAMY NA OLEJ I DUSIMY.POLEWAMY SOSEM SOJOWYM I MAGI. W TRAKCIE DUSZENIA DODAJEMY PIECZARKI UMYTE I POKROJONE W PLASTRY, A NA KONIEC DODAJEMY WARZYWA MROŻONE I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI.

  2. ZALEWAMY ODPOWIEDNIĄ ILOŚCIĄ WODY DO ILOŚCI TOREBEK SOSU DO CHIŃSZCZYZNY. I DUSIMY OK. 5-8 MIN. NA KONIEC DODAJEMY RYŻ I WSZYSTKO MIESZAMY. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wika11 16 lutego 2010 DZIĘKI BARDZO ZA NOWE WIADOMOŚCI CO DO TEJ POTRAWY. POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 16 lutego 2010 Witam,jest to bardzo uproszczony przepis,bo np. można użyć świeżych warzyw pokrojonych w paseczki, ale to inna sprawa,dobrze jest dodać na koniec do gotowej potrawy kilka kropli OLEJU SEZAMOWEGO(ciemnego) to wnosi smak i zapach orientu.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń