Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5490
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5490
Składniki
Masło z posiekaną pietruszką utrzeć mikserem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, uformować 4 wałki. Filety delikatnie roztłuc (rozbijając bardziej brzegi),skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym filecie ułożyć masło, zwinąć w rulon, tak aby masło nie wypadło. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Po schłodzeniu, kotlety panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na maśle klarownym.