Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z orientalnym smaczkiem - w słodko, kwaśnym sosie
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 100
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę, przyprawę, sól i pieprz wymieszać i w tej mieszance obtoczyć kurczaka. W woku albo garnku rozgrzać olej smażyć kurczaka partiami, z każdej strony na rumiani – przełożyć do naczynia do zapiekania. Jedną cytrynę pokroić w plasterki i ułożyć na kurczaku.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i piec kurczaka przez 30 minut. W garnku wymieszać imbir, sok i skórkę z cytryny, miód i sos sojowy – lekko podgrzać, żeby miód się roztopił. Upieczonego kurczaka polać sosem, podawać z ryżem i kolendrą.