Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ostro - słodkiej glazurce

Przepis dnia 2012-10-21
Kurczak w ostro - słodkiej glazurce

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 18911

Pyszne podudzia z kurczaka z miodowo - musztardowej marynacie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka oczyszczamy , skórki delikatnie nakrawamy ostrym nożem. Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami.

  2. Smarujemy dokładnie! mięso.Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

  3. wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego. Polewamy pozostałą marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ( często przewracając oraz polewając marynatą ) przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką posypane natką pietruszki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

usian 31 października 2012 jeżeli ktoś lubi kurczaka ponad wszystko to ok ale mój syn stwierdził , że nic specjalnego...ja mimo wszystko polecam aby spróbować :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń