Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli lubisz kurczaka ale znudziła Ci się panierka proponuje Kurczaka w innej wersji naprawdę pysznej :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Kurczaka umyć osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i włożyć doi lodówki na ok. 30 minut. Następnie podsmażyć na maśle. W rondlu topimy masło, dodajemy pokrojoną w drobna kostkę cebulę i szklimy ją. Następnie dodajemy mąkę, nie rumienimy, dodajemy wywar energicznie mieszając. Zdejmujemy z ognia dodajemy śmietanę ciągle mieszając. Gotowy sos, dodajemy na patelnie z kurczakiem i dusimy po przykryciem 7 minut. Posypać koperkiem. Ja podałam danie z ziemniaczkami smażonymi na patelni i surówką coleslaw.