Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z kapustą pekińską i makaronem

Kurczak z kapustą pekińską i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 2175

;)

Składniki

  • 20 dag makaronu wstążki lub muszelki
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • sos sojowy
  • sól
  • papryka
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron lekko obgotowuję w osolonym wrzątku.

  2. Kurczaka kroję w paski, posypuję solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wkładam na rozgrzany olej i podsmażam.

  3. Gdy kurczak się zrumieni, dodaję warzywa i duszę.

  4. Na koniec dodaję makaron i sos sojowy do smaku. Wszystko mieszam i jeszcze chwilę dusze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń