Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-07-2018
Danie pracochłonne ale warto je zrobić przynajmniej raz w roku-w porze kwitnienia cukinii.Nie tylko ładnie wygląda ale i wyjątkowo smakuje.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10083
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9125
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6488
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10083
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9125
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6488
Składniki
Ryż ugotować w jednej szklance rosołu lub bulionu. Przestudzić. Mięso drobiowe ugotować i zmielić. Cebulę drobno pokroić i "zeszklić" na dwóch łyżkach oleju. Składniki wymieszać, dodać całe jajka i doprawić solą i pieprzem.
Kwiaty cukinii umyć, usunąć ze środka "słupek". Delikatnie rozchylać płatki cukinii i przy pomocy małej łyżeczki nakładać farsz. Końcówki płatków lekko skręcać. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem ułożyć warstwę z liści winogron. Promieniście układać nadziewane kwiaty cukinii. Między kwiatami rozsypać zielone, niedojrzałe winogrona i cząstki pomidorów. Podlać bulionem lub rosołem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Podawać z sosem pomidorowym.