Do góry

Dodatki Przepis na:

Lane ciasto

Lane ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47164

Dodano:

Odsłon: 21851

Polecam zamiast makaronu.

Składniki

  • 50 g mąki
  • 2 jajka
  • Sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.

  2. Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

enkai 10 listopada 2013 Węgrzy mają rewelacyjny sposób na lane kluseczki. Ciasto przelewają, przeciskają przez coś co wygląda jak tarka.
http://www.enkai.pl/images/gulyas/20130805618.jpg

http://www.enkai.pl/images/gulyas/20130805623.jpg

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń