Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 916

Dodano:

Odsłon: 23978

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • duży pomidor, 7 szt
  • papryka zielona, 2 szt
  • Papryka czerwona, 2 szt
  • Papryka biała, 1 szt
  • Średnia cebula pokrojone w piórka, 3 szt
  • Średnia cukinia pokrojona w dużą kostkę, 1 szt
  • żółta fasolka szparagowa, 25 dag
  • Kiełbasa pokrojona w kostkę, 3 laski
  • cukier, 2 łyżki
  • Octu winny, 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paski (ja paprykę obieram ze skórki), pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę, Kiełbasę podsmażyć z cebulą, dodać wszystkie warzywa i dusić pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (nie dodawać wody, warzywa mają się dusić w sokach, które same puszczą). Dodać chilli i paprykę słodką doprawić solą, cukrem i octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AtaAta42 11 października 2011 Pycha ....dzięki ....dałeś mi natchnienie na jutrzejszy obiad !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 07 października 2011 Ja pomidorów z puszki używam w zimie bo te ze sklepu w zimie według mnie są niejadalne ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

frankania 06 października 2011 uwielbiam leczo!!! robie identyczne ale ide na latwizne i daje pomidory z puchy..:) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń