Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na leczo właśnie całkiem warzywne, wręcz wegańskie, pełne smaku i aromatów. Serdecznie polecam :-)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1888
Polecam, pychota.
Odsłon: 629
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1888
Polecam, pychota.
Odsłon: 629
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Cebulę kroimy w pół talarki. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Cukinię myjemy, odcinamy końce, przekrawamy wzdłuż na pół, jeszcze raz i kroimy w plasterki. Paprykę umytą pozbywamy gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy szypułki i kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy oliwę na dnie garnka. Dodajemy cebulę, chwilę smażymy, następnie dodajemy pieczarki, solimy, pieprzymy, sypiemy oregano i paprykę słodką, chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię, jeszcze trochę słodkiej papryki. Chwilę smażymy. Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy, chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory + pół łyżeczki cukru. Mieszamy, smażymy. Sypiemy oregano, bazylię i tymianek. Mieszamy smażymy. Dodajemy pokrojoną paprykę. Jeszcze chwilę smażymy. Na koniec szczypta ostrej papryki i gotowe. Smacznego :-)