Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dietetyczny deser. W sam raz na upalne dni.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Przygotowujemy dwa garnuszki. Do jednego wlewamy 160 ml mleka i wodę. Dodajemy 1 żółtko, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 łyżkę słodziku i kawę. Wszystko mieszamy rózgą do momentu zgęstnienia. Studzimy.
Do drugiego garnuszka dodajemy pozostało mleko, mąkę, słodzik i żółtko. Mieszamy do zgęstnienia, następnie dodajemy barwnik i aromat.
Obie masy studzimy. W tym czasie ubijamy na sztywno 2 białka. Dodajemy po jednym do każdej z mas. Wykładamy do pucharków. Ja posypałam na wierzchu kruchym ciasteczkiem "otrębusiem", które kupiłam w aptece.