Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w wiórkach kokosowych.

Łosoś pieczony w wiórkach kokosowych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 647 Ocena: 12038

Dodano:

Odsłon: 5106

Łosoś wyszedł aromatyczny,delikatny i bardzo smaczny:)

Składniki

  • łosoś dzwonko 300g
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • skórka starta z cytryny 2 łyżki
  • sos sojowy teriyaki 3 -4 łyżki
  • korzeń imbiru starty 2 cm
  • wiórki kokosowe 3 łyżki
  • masło 3 cieńkie paski
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia zaprawić w przyprawach i zostawić na godz.by ryba dobrze przeszła aromatem.

  2. Na spód naczynia żaroodpornego dać 3-4 cieńkie paski masła.
    Rybę obtoczyć w wiórkach kokosowych i skórą dać na spód naczynia.
    Piekarnik nagrzać do 180st. włożyć rybę i zapiec do zrumienienia.
    Obrócić rybę na drugą stronę,posmarować pozostałą marynatą i posypać wiórkami.

  3. Gotową rybę podawać z ugotowanym brokułem i brukselką.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń