Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z kaparami

Przepis dnia 2012-03-29
Łosoś z kaparami

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2063

Dodano: 27.03.2012

Odsłon: 17220

Obiad w 10 minut a i smaczny :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię położyć łososia i smażyć przez około 3-4 minuty. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdjąć z patelni.

  2. Na patelnię wlać białe wino lub ocet winny i gotować przez około 1 minutę. Dodać kapary, masło i gotować do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodać natkę pietruszki. Łososia polać przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń