Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami.

Makaron łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1258 Ocena: 14801

Dodano:

Odsłon: 2428

Coś dla smakoszy dań z makaronem, polecam makaron łazanki z duszoną kapustą kiszoną, pieczarkami i mielonym mięsem wieprzowym. Kapusta kiszona jest, z domowego, co miesięcznego kiszenia.

Składniki

  • Kapusta kiszona 2 kg
  • mięso wieprzowe mielone 70 dag
  • Pieczarki 1 kg
  • Makaron łazanki 0,5 kg
  • olej 1,5 szklanki
  • liść laurowy 4 szt.
  • ziele angielskie 7 ziaren zgniecionych
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Domowa pasta rosołowa 1 łyżka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do 2 litrów wrzącej wody wkładamy pieczarki i gotujemy je przez 25 minut.

  2. Dodajemy kapustę kiszoną, domową pastę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości kapusty (około 1-1,5 godziny).

  3. W między czasie smażymy mielone mięso.

  4. Wyjmujemy pieczarki i kroimy w kostkę a kapustę wykładamy na cedzak i czekamy aż ocieknie.

  5. Do czystej brytfanki wlewamy olej i wkładamy kapustę z pieczarkami.

  6. Smażone, mielone mięso i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. .

  7. W innym garnczku gotujemy łazanki. Po ugotowaniu odcedzamy je z wody i dodajemy je do brytfanki z kapustą, pieczarkami i smażonym mięsem. Dusimy na małym ogniu ciągle mieszając przez kilka minut.

  8. Gotowe łazanki z pieczarkami i mielonym mięsem.

  9. Nakładamy gotowe łazanki z kapustą na talerze i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń