Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z łososiem i warzywami

Makaron z łososiem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1975

Dodano:

Odsłon: 373

Danie jest banalnie proste. Do tego kolorowe, pożywne i smaczne.

Składniki

  • 1/2 opakowania miksu sałat
  • 200 g makaronu razowego świderki
  • 100-150 g łososia
  • 1 brokuł
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • dressing:
  • 4-5 łyżek soku z cytryny
  • 4-5 łyżek oliwy extra virgin
  • sól, pierz, papryka ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Brokuła umyć, podzielić na różyczki i również ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy kilka minut. Brokuł ma być lekko twardawy. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Łososia umyć, posolić i usmażyć z obu stron na łyżce oliwy. Składniki dressingu dokładanie ze sobą wymieszać.

  2. Sałatę rozłożyć na półmisku. Na nią wyłożyć makaron, cząstki brokuła, pokrojone pomidory i kawałki łososia. Całość polać dressingiem. Na koniec posypać pokrojoną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń