Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 894

Dodano: 06.10.2011

Odsłon: 7360

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • pieczarki pokrojone w plasterki, 30 dag
  • szynka pokrojona w kostkę, 25 dag
  • cebula pokrojona w kostkę, 1 szt
  • słodka śmietanka 18%, 2/3 szklanki
  • wody, 2/3 szklanki
  • Gałki muszkatołowej, szczypta
  • Świeża, ewentualnie suszona zielona pietruszka, łyżeczka
  • makaron rurki, 40 dag
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i szynkę podsmażyć, dodać pieczarki, gałkę muszkatołową, pietruszkę i dusić 5 min ,po czym dodać wodę i śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Makaron chwilę podgotować (aż zacznie mięknąć), odcedzić i dodać do sosu. Podgrzewać chwilę, żeby makaron wchłonął trochę sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń