Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 89
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 195
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 89
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 195
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Płatki pokrusz, wymieszaj z czekoladą. Na kawałku pergaminu narysuj 8 kółek o takiej samej średnicy jak foremki. Zapełnij je masą. Krążki schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Domieszaj maliny. Śmietanę ubij, połącz z masą. Dołóż żelatynę. Wymieszaj.
Krem nałóż do foremek. Przykryj krążkami z czekolady i płatków. Włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem kopczyki wybij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną oraz malinami.Źródło: Naj