Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsne zawijaski

Przepis dnia 2012-02-20
Mięsne zawijaski

Autor: sylwiach

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 69

Dodano: 16.02.2012

Odsłon: 32961

Pora na kawałek mięska.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy ścisło jak roladkę.

  2. Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.

  3. Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę.Wkładamy bulionetkę pieczeniową Knorr.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.Ewentualnie podlewamy wodą,jeżeli sosik nazbyt zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 10 kwietnia 2012 Chciałabym zapytać czy ta bułka tarta nie odpadnie z roladki podczas duszenia? oczywiście do wypróbowania, pozdrawiam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magusia87 15 marca 2012 koniecznie musze wypróbować na niedzielny obiadek:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 18 lutego 2012 Schab w jeszcze innym wydaniu . Myślę , że równie smakowite byłyby takie roladki z piersi indyka czy kurczaka . Przepis wrzucam do zastosowania w 3 wersjach. Dziękuję za pomysł.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń