Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso mielone z kapustą pekińską

Mięso mielone z kapustą pekińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13085

Dodano:

Odsłon: 1930

Pożywne danie na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kapusta pekińska 1 mała główka
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Mięso mielone wieprzowe 40 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona wędzona do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia
  • Świeża kolendra
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę, czosnek obrać, posiekać razem z papryką i kapustą. Mięso wyłożyć na patelnię i podsmażyć na oleju przez 5 minut, dodać przygotowane warzywa, przyprawić do smaku i podsmaży jeszcze przez następne 5 minut na wolnym ogniu. Potrawę rozłożyć na talerze, posypać świeżą kolendrą i podawać na ciepło z pieczywem lub grubym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń