Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3-Bit znają i uwielbiają chyba wszyscy. Rozpływa się w ustach i mimo, że słodkie to jednak kubki smakowe szaleją. A gdyby tak podać 3-Bit w formie mini torcików delikatnie oprószonych cynamonem z dodatkiem malin ? Cynamon podkręca smak a maliny dodają świeżości. Niby to samo a jednak.. Polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Składniki na 6 lub 8 mini torcików, w zależności od tego jaką średnicę będą miały wycinane przez nas torciki. Ciasto robimy na dużej prostokątnej blasze, potem wycinamy kółka ( szklanką, okrągłą foremką - czym nam pasuje).
Na blasze układamy pierwszą warstwę krakersów. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Wylewamy na krakersy taki gorący budyń. Na to układamy następną warstwę krakersów. Masę kajmakową otwieramy, wstawiamy do garnka z gorącą wodą i chwilkę mieszamy - będzie łatwiej ją rozprowadzić. Rozsmarowujemy ją na krakersach, następnie lekko oprószamy cynamonem. Układamy kolejną warstwę krakersów i odstawiamy na chwilę do wystudzenia.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru do smaku wg naszego uznania. Rozkładamy ją na ostatniej warstwie krakersów. Całość oprószamy cynamonem i szczyptą kakao. Schładzamy. Następnie z dużej blachy ostrożnie wycinany okrągłą foremką/ szklanką/ miseczką mini torciki. Układamy na nich świeże maliny i podajemy.
Pyszne i orzeźwiające :)