Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowo-piwny indyk"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Indyka umyj, osusz. Pozostałe wymieszaj ze szczyptą pieprzu. Natrzyj mięso, owiń folią spożywczą, włóż na kilka godzin do lodówki. W tym czasie kilka razy indyka obróć.
Mięso odwiń z folii, ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop pozostałą na folii marynatą. Piecz około 50 minut w temp. 180°C.
W trakcie pieczenia polewaj powstałym z pieczenia sosem. Jeśli mięso zacznie się z wierzchu spiekać, przykryj je folią aluminiową.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie