Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta z kiełbasą"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 432
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 432
Składniki
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj. Przełóż do garnka. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Zalej wodą i gotuj ok. 30 minut.
Cebule oczyść, pokrój w piórka, pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w talarki. Rozgrzej masło i podsmaż kiełbasę z cebulą. Włóż pieczarki oraz koncentrat. Duś, mieszając, kilka minut.
Przygotowane przełóż do garnka z kapustą. Polej patelnię niewielką ilością gorącej wody i „smak” wlej do kapusty. Duś całość około 20 minut.
Jeśli kapusta jest jeszcze za gęsta, dolej trochę gorącej wody. Przypraw solą, pieprzem, chili, aby danie miało dosyć pikantny smak. Zamiast kiełbasy możesz użyć kawałek wędzonki, np. podgardla.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Takie jest życie