Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 521
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 133
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 227
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 521
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 133
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 227
Składniki
Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !