Do góry

Sałatki Przepis na:

Młoda kapustka zasmażana

Młoda kapustka zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 601

Dodano:

Odsłon: 6860

Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.

Składniki

  • młoda kapusta biała 1 szt
  • boczek wędzony 20-30 dag
  • cebula 2 szt
  • sok z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cukier szczypta
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.

  2. Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.

  3. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Greg36 08 lipca 2016 Dodaję jeszcze kilka deko Kiełbasy Śląskiej ;) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Greg36 08 lipca 2016 Też taką robię a'la bigos -> palce lizać :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń