Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na bób, warto więc to wykorzystać. Sałatka jest najpyszniejsza na ciepło!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, studzimy, kroimy w talarki i posypujemy posiekanym koperkiem.
W czasie, gdy ziemniaki nam się gotują, w drugim garnku gotujemy wodę. Solimy ją i na wrzątek wrzucamy bób. Gotujemy go pod przykryciem ok. 10-15 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy go na patelni. Następnie dodajemy do ziemniaków.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy na złoto i dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmażamy i dodajemy do ziemniaków.
Całość mieszamy z bobem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)