Do góry

Desery Przepis na:

Mrożona ricotta (rikota)

Mrożona ricotta (rikota)

Autor: julinia2003

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 42

Dodano: 20.02.2013

Odsłon: 490

Pycha!!!:):):)

Składniki

  • owoce kandyzowane (np.ananas,cytryna,pomarańcza,wiśnia, 150 g
  • cytryna, 1
  • ser ricotta ( lub dwukrotnie mielony twaróg, 300 g
  • likier maraschino lub inny owocowy, kieliszek
  • cukier puder, 50 g
  • Śmietana kremówka, 200 ml
  • czerwone pożeczki, kilka gałązek
  • świeża mięta, kilka listków
  • cukier waniliowy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce pokroić na mniejsze kawałki.Cytrynę sparzyć.Zetrzeć z niej skórkę. Wycisną sok.Ricottę albo twarożek wymieszać z likierem, cukrem, sokiem i skórką z cytryny.Śmietanę ubić,połączyć z serem.Masą napełnić wyłożone przezroczystą folią miseczki.Wstawić na 5-6 godzin do zamrażalnika.10 minut przed podaniem deser przełóż na talerzyki.udekorować porzeczkami i mięto.Posyp cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń