Do góry

Desery Przepis na:

muffinki jabłkowo - orzechowe

muffinki jabłkowo - orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 525

Dodano:

Odsłon: 3277

pyszne, blyskawiczne

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek, soda, sól)

  2. w drugiej mokre (jajka, olej, maślanka, sok) dodajemy jabłka i orzechy

  3. WAŻNE składników nie mieszamy mikserem (muffinki będą niesmaczne, twarde), tylko zwyczajnie łyżką, ciasto musi być grudkowate.

  4. Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy na muffinki, jeśli silikonowa nie musimy natłuszczać. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem. Pieczemy 20 - 25 min w piekarniku 180 st

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tota 15 maja 2010 ja robie to na oko :-) co kto lubi, jak dasz za duzo jablek, babeczki moga sie rozpadac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orchidea2101 15 maja 2010 Wspaniały przepis, jestem początkująca w kuchni i chciałam zapytać ile około tych jabłek (2 szt.?) i orzechów (1 szklanka)? Pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń