Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z jagodami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 108
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 108
Składniki
Jagody przebierz, oczyść z ogonków i liści, opłucz w miseczce i delikatnie osusz.
Do miski włóż margarynę, wsyp oba cukry i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj roztrzepane jajko oraz maślankę, szybko zmiksuj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sodę, mąkę ziemniaczaną oraz sól, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko zmiksuj tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj jagody, delikatnie wymieszaj łyżką.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Foremki napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 25-30 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
50 minut. Sztuka: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie