Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z owocami i płatkami owsianymi dla odchudzających się"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
Składniki
Potnij papier do pieczenia na prostkąty (9 x 13 cm). Wysmaruj foremki do babeczek olejem i ułóż w nich kawałki papieru. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Połącz w dużej misce przesianą mąkę i płatki owsiane. Dosyp stewię. Dokładnie wymieszaj sypkie .
Wlej maślankę do drugiej miski. Dolej olej oraz wcześniej roztrzepane całe jajko. Gdy powstanie gładka, półpłynna masa, przelej całość do miski z mąką i płatkami. Dokładnie wymieszaj.
Wsyp do ciasta mrożone owoce (nie rozmrażaj ich, tylko użyj ich bezpośrednio po wyjęciu z zamrażarki). Wymieszaj szybko drewnianą łyżką.
Nakładaj ciasto dużą łyżką do foremek. Piecz w 180 st. C przez 20-25 minut. Gdy ostygną, oprósz cukrem pudrem.
Jak to zrobić?
Idealnie nałożone. Jeżeli ciasto na muffinki ma luźną konsystencję, wygodniej będzie nakładać je do foremek za pomocą dwóch łyżeczek.Źródło: Olivia