Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus jogurtowo-śmietanowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 346
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 346
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 1,30 zł
Białą czekoladę dzielimy na cząstki, a następnie roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Gorzką czekoladę siekamy na jak najdrobniejsze kawałki.
Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem. Pod koniec dodajemy 3 łyżeczki cukru pudru i jeszcze miksujemy, żeby dokładnie się połączyły. Wstawiamy do lodówki, by bita śmietana dobrze się schłodziła.
Jogurt łączymy z rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladą. Następnie, partiami, dodajemy schłodzoną bitą śmietanę i delikatnie mieszamy, aż powstanie aksamitny mus.
Przygotowujemy 8 pucharków o pojemności 100 ml. Do każdego wykładamy mus i posypujemy grubo wiórkami ciemnej czekolady. Następnie wykładamy drugą porcję musu. Pucharki z deserem wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.Źródło: Rewia