Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus z dyni

Mus z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 4797

Dodano:

Odsłon: 1073

Pyszny mus, który można użyć do ciast, deserów, makaronów i nie tylko.

Składniki

  • 2 kg. obranej i wypestkowanej dyni
  • 6 lasek cynamonu
  • 8 goździków
  • 1 kg. cukru
  • płaska łyżeczka aromatu pomarańczowego.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy w małą kostkę, umieszczamy w garnku. Dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W między czasie dodajemy laski cynamonu i goździki.
    Mieszamy, aż dynia zmięknie i zrobi się z niej papka.
    Dodajemy cukier i aromat z pomarańczy. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny.
    Mus przechowujemy w słoiczkach w lodówce.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń