Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mus, który można użyć do ciast, deserów, makaronów i nie tylko.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Składniki
Dynię kroimy w małą kostkę, umieszczamy w garnku. Dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W między czasie dodajemy laski cynamonu i goździki. Mieszamy, aż dynia zmięknie i zrobi się z niej papka. Dodajemy cukier i aromat z pomarańczy. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny. Mus przechowujemy w słoiczkach w lodówce. Smacznego.