Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szparagami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj mleko, szczyptę soli, oliwę i obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj bardzo dokładnie, aby nie było grudek i wlej gazowaną zimną wodę, wymieszać i wstaw na 30 minut do lodówki.
Na patelni teflonowej usmaż osiem rumianych naleśników, przestudź. Na środek każdego ułóż podsmażone szparagi i posyp startym serem. Złóż je na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 oC. Przed podaniem pokrój.Źródło: Na żywo