Do góry

Sałatki Przepis na:

Ostra koreańska sałatka z ogórków (Oi Muchim)

Ostra koreańska sałatka z ogórków (Oi Muchim)

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 517

Dodano:

Odsłon: 4858

Świetny przepis na wiosnę i lato, orzeźwiający smak ogórka i ostrość chili świetnie się uzupełniają.

Składniki

  • 1 duży ogórek, pokrojony w plasterki
  • 1/4 cebuli, pokrojona w piórka
  • szczypta soli
  • Do sosu skąłdniki ponizej:
  • 1 łyżeczka zmielonych płatków chili (gochugaru)
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki opłukać w zimnej wodzie, posypać solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dokładnie opłukać je z soli i wysuszyć na papierowym ręczniku

  2. Składniki sosu wymieszać ze sobą.

  3. Ogórki i sos wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie będą gotowe do spożycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 24 maja Ciekawy pomysł na surówkę. Znam podobne połączenie składników z sałatki słoikowej na zimę. Nie pomyślałabym, że można zrobić taką sałatkę w kilka chwil ze świeżych ogórków. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń