Do góry

Przekąski Przepis na:

Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką

Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 158

Dodano:

Odsłon: 172

Błyskawiczny i zdrowy deser - najlepszy z jesiennych owoców

Składniki

  • płatki (owsiane, żytnie, orkiszowe) - 60 gram
  • olej kokosowy - 1 łyżka
  • kokos - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka
  • Owoce:
  • u mnie 2 jabłka i 2 gruszki, ale mogą być też śliwki, brzoskwinie
  • Garść bakalii - u mnie rodzynki i żurawina
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płatki, olej, cukier i kokos miksujemy blenderem.

    Do kokilek wkładamy obrane i pokrojone owoce ( na 4 kokilki użyłam 2 jabłka i 2 gruszki). Dorzucamy bakalie

    Posypujemy kruszonką i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok 15 minut.

  2. Podajemy od razu, ciepłe - wtedy jest najlepsze. To idealny ciepły deser na zimne jesienne wieczory

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń