Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowany filet z Mintaja, z ziemniakami i sałatką.

Panierowany filet z Mintaja, z ziemniakami i sałatką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1120 Ocena: 12349

Dodano:

Odsłon: 372

Smaczne panierowane filety z mintaja, podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki. Polecam :)

Składniki

  • panierowane filety z mintaja 6 szt.
  • sałatka warzywna 1 słoik
  • ziemniaki 5 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Bułka tarta
  • jajko kurze 2 szt.
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odlewamy i odparowujemy. Filety mintaja kroimy w mniejsze kostki, doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone kawałki fileta podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń